See on Scoop.itAlmere Smart City

HARD BITTEN AND THE OTHERS is een conceptstore waarin de werelden van skate, fashion, lifestyle en kunst- en cultuur samenkomen binnen een pand van 1000 vierkante meter.

 

Het is tijd voor een tegengeluid binnen het stadshart van Almere. Nu eens even geen keten, ‘nieuwe’ outlet, all-you-can-eat vreetschuur of nagelstudio. Over niet al te lange tijd wil HARD BITTEN AND THE OTHERS haar deuren openen. De conceptstore die de stad een ziel geeft.
 

Een slaapstad. Een betonnen, kale vlakte zonder cultuur en waar vooral niks te beleven valt. Vooroordelen over Almere bestaan er genoeg. Maar de New Town is ook fijn. Er is veel groen, de architectuur is opvallend en er is ruimte. Toch is het de ‘sociale leefbaarheid’ die nog wat aan de wensen over laat, vooral onder jongvolwassenen. Het winkelaanbod, het uitgaansaanbod, de kunst- en cultuursector: het is in Almere net niet onderscheidend of spannend genoeg. En dat terwijl die drie factoren voor ons, jongvolwassenen (16 -30 jaar), nu net zo belangrijk zijn. Op dit moment verruilen wij ons ruime appartement in eigen stad daarom liever voor een bezemkast in Amsterdam of Utrecht. Resultaat? Een steeds meer eenzijdige bevolkingsopbouw in Almere. En dat is natuurlijk geen positieve ontwikkeling als het gaat om de verdere uitbouw van de stad.

HARD BITTEN AND THE OTHERS, een conceptstore die de stad een ziel geeft

See on www.crowdaboutnow.nl

Advertenties