See on Scoop.itAlmere Smart Society

Volgens IMC oprichter en eigenaar Rob Defares zijn de verdiensten met High Frequency Trading flink afgenomen.’Het is een gering bedrag vergeleken met wat fondsbeheerders verdienen.’

Het was een opmerkelijke wending aan het einde van de avond gisteren in Pakhuis de Zwijger. Een representant van de normaal zo zwijgzame financiële industrie die het woord neemt bij een discussieavond naar aanleiding van de Tegenlicht documentaire ‘de Wall Street Code’ die maandagavond door de VPRO werd uitgezonden.
 

De documentaire gaat over high frequency trading, het verhandelen van aandelen en opties in gigantische aantallen binnen microseconden. Volgens de handelaren en ontwerpers van algoritmes, ingewikkelde rekenmodellen die op grote schaal transacties kunnen uitvoeren, begrijpt nog slechts een klein deel van de insiders hoe de financiële markten tegenwoordig werken.
 

Handelaar Haim Bodek beweert zelfs dat grote handelaren bevoordeeld worden door de grote beurzen waar ze op handelen. Door goede klanten de beste informatie te geven over hoe een order door de beurs het snelst verwerkt zal worden, handelen ze sneller. Tijd is geld in deze handel, waar gevochten wordt om een bedrijfsruimtes zo dicht mogelijk bij de beurs te bemachtigen, zodat de kabel zo kort mogelijk is en de orders zo snel mogelijk bij de beurs arriveren.

See on www.ftm.nl

Advertenties