See on Scoop.itAlmere Smart Society

ALMERE – De EDBA oftewel de Economic Development Board Almere werd opgericht in april 2010. Wie kritisch is op de hoeveelheid gebakken lucht gegarneerd met een vet marketingsausje, dat tegenwoordig veelvuldig wordt opgediend, had bij deze naamgeving al zo zijn bedenkingen. Een blik maatpakken met de verplichte positieve glimlach werd opengerukt en presenteerde zich als dé oplossing voor het tekort aan banen in Almere.

 

In het voorwoord van het EDBA jaarverslag 2011 straalt het zelfvertrouwen er vanaf. 
“De organisatie staat, de clusters gaan zich steeds beter focussen en er worden activiteiten ontplooid voor het bestaande bedrijfsleven in het kader van excellent gastheerschap. Dit alles met als doel om 100.000 nieuwe banen te hebben in 2030 in Almere.” 

Helaas wordt, lezend tussen de regels van de glorieus, positief geschreven artikelen, begin 2012 duidelijk dat het aantal, door EDBA, gecreëerde banen 0 is. Financieel gezien gebeurt er echter wel iets interessants. Naast de impulsbijdrage van 1 miljoen, heeft de gemeente nog eens extra 300.000 euro geïnvesteerd. Dit geld is geheel opgegaan aan organisatiekosten, waaronder 170.000 euro aan personeelskosten en ruim 20.000 euro aan netwerkbijeenkomsten.

See on joomla.almere.org