See on Scoop.itAlmere Smart Society

“There is no logic that can be superimposed on the city; people make it, and it is to them, not buildings, that we must fit our plans.” – Jane Jacobs

New Urban Creatives Almere (NUCA’s)
Op woensdag 15 januari kwamen de NUCAs samen bij Places to Work in Almere. Tijdens deze inspiratiesessie stond het onderwerp steden & design centraal: welke rol speelt design in steden? In de presentatie werden veel voorbeelden gegeven van iconische gebouwen die in de toekomst gebouwd gaan worden in steden als Dubai en Singapore. Urban design is een populair onderwerp waarover veel ideeën en initiatieven in omloop zijn. In dit artikel een aantal leuke voorbeelden van ideeën over (functioneel) design in een stad.
Wat heeft technologie te maken met (urban) design?
Een van de vragen die tijdens de NUCA-zwermsessie op 15 januari werd gesteld, was: ‘waarom wordt dit onderwerp, steden & design, behandeld tijdens een bijeenkomst van Almere Smart Society?’ Interessante vraag. Als je het hebt over smart cities wordt al snel de focus op technologie & ICT gelegd. Zeker in een slimme samenleving, zoals Almere zich wil profileren, is technologie niet bepalend. Technologie is slechts een tool om het leven voor de bewoner leuker, makkelijker en efficiënter te maken. Het is een wisselwerking tussen verschillende aspecten wat een samenleving slim maakt. Het gaat erom dat je met z’n allen een goede leefomgeving creëert waarmee zowel de stad als haar bewoners zich kunnen ontwikkelen, met intelligente toepassing van ICT. Design maakt daar ook deel van uit. Hieronder een aantal voorbeelden om dat illustreren.

See on www.smartcitiesstrategies.com

Advertenties