De lokale omroep RTV Almere wil dat de gemeente Almere met extra geld over de brug komt om de omroep overeind te houden. Er is een gat op de begroting van 38-duizend euro. De omroep vindt dat de gemeente dat bedrag zou moeten betalen. Voorzitter Liesbeth van der Heijden zal dat donderdag bespreken met gemeenteraadsleden in een ronde tafelgesprek op de Politieke Markt. Daar wordt gesproken over de problemen van de lokale omroep. Ook een rapport van oud-wethouder Henk Smeeman komt daar aan de orde. Uit dat rapport bleek twee maanden geleden dat er geen toekomst meer zou zijn voor RTV Almere.

Source: www.omroepflevoland.nl

Is er in Almere wel lokale ‘journalistiek’?
 

Er is in Almere wel lokale ‘journalistiek’, maar de gesubsidieerde pers Omroep Flevoland (€8 miljoen pj.), Almere Dichtbij (€750.000,- pj.) én Annemarie Jorritsma, inclusief haar hele lokale politieke entourage, zwijgen dat liever dood. Ze vinden het blijkbaar niet interessant genoeg en/of ze voelen zich niet netjes behandeld. Stel dat iemand een ongepaste vraag stelt? De types die dat doen zijn niet welkom.

Bovendien heeft de gemeente Almere de afdeling ‘Eigen Media’ aan Stadhuisplein 1 ingericht. Daar werken tegenwoordig de geschoolde journalisten die de webmedia, maar ook Dichtbij en Omroep Flevoland voorzien van het ‘nieuws’. Vroeger werkten die journalisten bij de krant, nu kauwen ze het ordinair gecensureerde ‘nieuws’ voor dat klakkeloos wordt overgenomen.
 

Controle op het lokale bestuur en politiek in Almere is er nagenoeg niet, omdat het bestuur van de stad de media minutieus regisseert! Het zal dus wel toeval zijn dat onderstaande bijeenkomst juist in #Almere wordt georganiseerd?

http://www.villamedia.nl/agenda/bericht/journalisten-en-politici-in-gesprek-over-lokale-journalistiek-en-politiek/ 
 

Als Almere de helft van van de inwoners van Flevoland heeft, dan zou Omroep Flevoland de helft van hun capaciteiten (iig 4 miljoen) aan Almere moeten besteden. Dat gebeurt bij lange na niet. Je moet op omroepflevoland.nl zoeken naar berichten over Almere.
 

Ik zeg: geef de €750,000,- (mag ook de helft zijn) die Almere Dichtbij nu krijgt voor de Stadhuis-aan-Huis pagina’s maar aan RTV Almere. Als mensen dan info over de gemeente willen kunnen ze dat op hun TV terugvinden (teletekst en/of website) in plaats van in dat flut krantje van TMG Almere Dichtbij.

Advertenties