Oculus Rift

Facebook nam het bedrijf achter de virtual reality-bril Oculus Rift begin dit jaar over voor twee miljard dollar. De NOS haakte vorige week in op de opkomst van deze techniek en streamde de Troonrede live vanuit de Ridderzaal voor het handjevol Nederlandse early adapters die de bril in hun bezit hebben. In de Verenigde Staten experimenteert journalist en filmmaker Nonny de la Peña al jaren met virtual reality en de kansen die het biedt voor de journalistiek.
 

Als pionier op het gebied van immersive journalism werkt De la Peña in Los Angelos voor de USC’s Annenberg School of Journalism and Communications, waar ze onderzoek doet en werkt aan innovatie virtual reality-projecten die nabootsingen maken van zogenaamde non-fictie events. Virtual reality haalt mensen uit hun vertrouwde omgeving en dompelt ze onder in een nieuwe, onbekende situatie. Dat zien we al langer in bijvoorbeeld de game-industrie, maar wordt binnen de journalistiek ook steeds vaker toegepast.

Source: www.persinnovatie.nl

Dit heeft mijn interesse want je verblijf in Second Life en andere soortgelijke virtuele werelden kun je er enorm mee pimpen.

See on Scoop.itAlmere Smart Society

Advertenties