Officiële site van de gemeente Almere. Informatie over wonen, werken, ondernemen, leren en vrije tijd in Almere

Initiatiefrijke avonturiers bouwen hun eigen stadsdeel in het groen van Almere. Daarvoor hebben zeven initiatiefnemers op vrijdag 30 januari de eerste anterieure overeenkomsten getekend in de meest vooruitstrevende gebiedsontwikkeling van Nederland: Oosterwold. In Oosterwold mogen bewoners niet alleen zelf hun huis bouwen,  ze zijn ook verantwoordelijk voor het creëren van hun eigen voorzieningen zoals water, energie, riolering en infrastructuur.

Kenmerkend voor de gebiedsontwikkeling is dat er vooraf geen blauwdruk wordt opgesteld: hoe het gebied uiteindelijk wordt ingericht, wordt overgelaten aan de talloze grote en kleine initiatieven van burgers, bedrijven en instellingen. 
Henk Mulder, wethouder Ruimte van Almere, en voorzitter van de stuurgroep Oosterwold sprak de toekomstige zelfbouwers toe: “Jullie zijn de eerste die deze volstrekt nieuwe manier van organische ontwikkeling gaan toepassen: een soort van doe-het-zelf-stedenbouw. We weten dat Oosterwold een groen gebied zal blijven met een agrarische uitstraling, maar hoe het er precies uit gaat zien is geheel aan jullie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat juist deze vrijheid een extra dimensie toevoegt aan het gebied Oosterwold.”

Source: www.almere.nl

Advertenties