Het terrein tussen het centrum en de Filmwijk, langs het spoor en de Cinemadreef,  ligt al tientallen jaren braak. Doodzonde, vindt het onlangs opgerichte Stadslab Almere. ,,Wij willen hier samen met bewoners verandering in brengen. Het is een groot terrein, op een prachtige locatie en uitstekend bereikbaar. Kansen genoeg”, meent Boto van der Meulen van Stadslab Almere.

Stadslab Almere is een platform dat mensen, ideeën en geld wil verbinden ‘om Almere te laten bruisen’. ,,Bewoners en maatschappelijke organisaties kunnen bij ons met duurzame creatieve plannen komen en wij gaan samen kijken of en hoe we die kunnen realiseren.” 

Dergelijke Stadslabs bestaan in meerdere steden en sinds kort ook in Almere. ,,Er zijn inmiddels twee projecten die wij hebben omarmd. Het eerste is een plan voor pop-up ateliers in lege winkelpanden voor Almeerse kunstenaars. Het tweede plan is voor het braakliggende terrein 2F7, langs het spoor en de Cinemadreef. Daar wordt al jaren niks mee gedaan. Er staan wel wat tijdelijke gebouwen, zoals een school en starterswoningen. En de Paviljoens stonden daar, maar die zijn daar inmiddels ook weg.” 

Source: www.dichtbij.nl

Amsterdamse ‘kunstenaars’, zeg maar ondernemers, hebben de subsidiepot van Almere ontdekt. Is dat mooi?

See on Scoop.itAlmere Groene Stad

Advertenties