Buurtmoestuinen, schooltuinen, imkers, schaapskuddes, stadsboeren, voedselcollectieven. Almere telt 125 initiatieven op het gebied van stadslandbouw. Arjan Dekking van het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA) maakte een overzicht. Wethouder Frits Huis nam vorige week het rapport ‘Stadslandbouw in Almere’ in ontvangst.

Tot nu toe ontbrak een overzicht van stadslandbouwinitiatieven in Almere. In 2014 is een overzicht gemaakt door Arjan Dekking van het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA Dit overzicht is gemaakt op basis van 20 jaar persoonlijke observaties, het verzamelen van krantenartikelen en door actief te zijn in het stadslandbouwnetwerk. De aanleiding van deze rapportage was de “Verkenning Stadslandbouw” een project waarbij OSA-partners Wageningen UR en CAH-Vilentum betrokken waren.
De gemeente faciliteert met plekken voor groene initiatieven, er zijn allerlei organisaties die initiatieven ondersteunen en er is een groeiende groep Almeerders die hiermee aan de slag wil. Meer informatie: http://www.os-almere.nl.

Source: www.almeredezeweek.nl

Merkwaardig? Kan stichting Stad en Natuur Almere dat zelf niet? Zie: www.stadennatuur.nl/

Advertenties