De gemeente start met een pilot open data. Hierin wordt Almeerse data vrij beschikbaar gesteld. Ondernemers, inwoners en andere partijen in de stad worden uitgenodigd om te laten weten welke data opengesteld moet worden. En welke mogelijkheden zij zien met het gebruik van open data.


Wat is open data?

De term open data wordt gebruikt voor vrij beschikbare (overheids)informatie. De informatie wordt niet bewerkt en er rusten geen auteursrechten of andere rechten van derden op. De rijksoverheid stimuleert het gebruik van open data en de gemeente Almere wil graag meedoen aan dit initiatief. Door het publiceren van datasets ontstaat er niet alleen een economische waarde, maar het vergroot ook de openheid, transparantie en efficiëntie van de overheid. En niet onbelangrijk, door terugmeldingen wordt de kwaliteit van de data verhoogt. De open data pilot duurt 1 jaar. De gemeente volgt de landelijke richtlijnen voor open data, zoals de check op de privacy.

Source: opendata.almere.nl

Nu nog even snel een bruikbare applicatie maken, want zo heb je er dus helemaal niets aan. Zo eentje wil ik wel: http://wearedata.watchdogs.com/