Als het aan Omroep Almere ligt, gaat de nieuwe lokale omroep zodra de zendmachtiging binnen is, samenwerken met de provinciale omroep Omroep Flevoland. Dat zegt Arie Vleugel, voorzitter van Omroep Almere. 

Volgens Vleugel heeft Allard Berends, directeur van Omroep Flevoland, de toezegging gedaan om te komen tot een samenwerking. “Zodra de zendmachtiging binnen is staat niets in de weg om te gaan samenwerken”, aldus Arie Vleugel. “Omroep Flevoland en wij willen er samen ons best voor doen om de journalistiek in Almere tot een hoger niveau te tillen en Omroep Flevoland zal ons dan met raad en daad bijstaan. Meer dan dit moeten we nog invullen”, zegt Vleugel. “Maar dat komt pas als de zendmachtiging binnen is, dan geven we de samenwerking handen en voeten.” Of Omroep Flevoland de Almeerse Omroep Stichting ook wil bijstaan met apparatuur om bijvoorbeeld de televisie-tak vorm te geven, kan Arie Vleugel nog niet zeggen. Omroep Almere heeft al een website met nieuwsberichten en ook zijn er online radio-uitzendingen.

Source: www.almeredezeweek.nl

Duidelijk! De gekleurde werkzaamheden van subsidiespons (€8 Miljoen, 400.000 inwoners) Omroep Flevoland gaan dus een-op-een over op deze kandidaat voor de zendmachtiging lokale omroep Almere. De gemeenteraad is gewaarschuwd.

See on Scoop.itMedia in Almere

Advertenties