Regionale én landelijke journalistieke redacties staan al jaren onder druk. Journalisten zijn wegbezuinigd. Raadsleden klagen dat ze geen journalist meer tegenkomen. In Brussel lopen niet meer dan een handjevol journalisten rond. Wat is de staat van de Nederlandse (onderzoeks)journalistiek?

De landelijke kranten verloren dit jaar weer ruim 5% van de lezers. Raadsleden klagen dat ze geen journalist meer tegenkomen. In Brussel lopen niet meer dan een handjevol Nederlandse journalisten rond. Er is een slinkend budget voor lange onderzoeksverhalen.

Wij willen graag weten in welke staat de nieuwsvoorziening en de controlefunctie van de journalistiek verkeert en of we in Nederland nog kunnen rekenen op de journalistiek als vierde macht en waakhond. Waar in Nederland schijnen journalisten geen licht meer op de zaak? Worden stellingen en verhalen nog genoeg gecontroleerd, of verschuift de focus van feitelijkheid naar sensatie? Hebben journalisten nog vaak genoeg de tijd om de diepte in te duiken? Wordt er nog genoeg geïnvesteerd in onderzoeksjournalistiek?

Source: yournalism.nl

See on Scoop.itMedia in Almere

Advertenties