Het besluit van wethouder Frits Huis om Media036 voor te dragen als lokale omroep, blijft omstreden bij de gemeenteraad. Om dan maar de andere gegadigde, Omroep Almere, de zendmachtiging te gunnen, lijkt de gemeenteraad ook niet vol overtuiging te willen.

Johan de Leeuw (Almere Partij/OPA) stelt dat Frits Huis lukraak Media036 heeft aangewezen om te voorkomen dat er subsidie aan het rijk moet worden terugbetaald. “Maar écht schokkend is”, zegt De Leeuw, “dat in de begroting van Media036 dertig procent managementfee wordt gereserveerd. Dat management bestaat uit de familie Miermans en vriendjes. Die wordt in deze constructie de Berlusconi van Almere.”
Naast Almere Partij/OPA zijn ook D66, VVD, PvdA en SP kritisch over de keuze voor Media036. Omdat de PVV herhaaldelijk aangegeven heeft überhaupt geen lokale omroep te willen als daar subsidie voor nodig is, tekent zich dus een duidelijke raadsmeerderheid af die kritisch is over de keuze voor Media036.
De partijen zijn ook uitermate kritisch op de begroting van Media036, waarbij directeur Willem Miermans 400.000 euro uit markt verwacht te halen. Ter vergelijk: dat lukt Omroep Flevoland net.

Source: www.almeredezeweek.nl

See on Scoop.itMedia in Almere

Advertenties