Het heeft er alle schijn van dat een meerderheid in de gemeenteraad geen lokale omroep wil. Dit ondanks of misschien wel juist doordat verantwoordelijk wethouder Frits Huis niet tot een overtuigend advies kan komen. Dat bleek donderdagavond tijdens de behandeling van het voorstel van Huis tijdens de politieke markt.

De gemeenteraad gaat volgende week een besluit nemen over de toekenning van de licentie aan of Media036 of de Almeerse Omroep Stichting. Beide willen de licentie. Volgens Huis heeft Media036 in zijn overweging een banddikte voorsprong. ,,Maar dat is omdat ik een advies moet uitbrengen. Dat moet ik van de mediawet als er twee aanvragen zijn, maar ik kan me voorstellen dat de raad niet tot een voorkeur komt”, zo gaf Huis aan.
Een meerderheid van de raadsfracties was het met Huis eens over dat laatste. Een meerderheid heeft namelijk in beide geen vertrouwen, zo bleek. Ze vonden ze of de financiële onderbouwing niet goed, hadden problemen met de samenstelling van het bestuur, het programmabeleidbepalend orgaan of spraken van mogelijke belangenverstrengeling.

Source: www.dichtbij.nl

See on Scoop.itMedia in Almere

Advertenties