Media036 heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de lokale omroep in Almere. De organisatie vindt dat ze onvoldoende vertrouwen krijgt van de Almeerse gemeenteraad.
Media036 was samen met de Almeerse Omroep Stichting in de race om door de raad te worden voorgedragen bij het Commissariaat voor de Media voor een zendmachtiging.

Source: www.omroepflevoland.nl

Het was weer een aantrekkelijke schertsvertoning in de gemeenteraad op donderdagavond 30 april 2015. Na weken/maanden gesteggel, wisten raadsleden én wethouder Frits Huis nog steeds niet wat er nu echt in de (media)wet staat(…) Kan mij goed voorstellen dat Miermans het helemaal gehad heeft met deze onbekwame lieden, die hem aan een licentie hadden moeten helpen. Laat maar zitten alsjeblieft, als er zoveel wantrouwen is in Media036,..

Dit is niet het einde van Media036 lijkt mij. Media036 was al in oprichting voordat bekend werd dat RTV Almere ten einde liep. Ik had/heb niet de indruk dat deze licentie en het (voort)bestaan van Media036 iets met elkaar te maken hebben. Internet is tenslotte veel krachtiger dan dat TV-kanaal op de kabel. Wie Apple TV of ChromeCast (en nog-zo-wat) kent, die weet het al: Streamen naar je TV is de toekomst, maar nu al eenvoudig mogelijk. En daar komt geen gemeenteraad of CvdM aan te pas, zo hoort het ook!

See on Scoop.itMedia in Almere