Vanaf oktober 2015 heeft Kunstlinie Almere Flevoland er een nieuwe bewoner bij: MEDIA036. De lokale omroep van Almere, neemt dan zijn intrek in het pand van Kunstlinie Almere Flevoland met zowel de redactie als met de commerciële afdeling. Ook zal MEDIA036 vanuit deze locatie radio- en tv-uitzendingen verzorgen.

Jeroen van de Wiel, directeur van Schouwburg (vanaf september Kunstlinie Almere Flevoland) kijkt uit naar de samenwerking met MEDIA036: “Wij zijn blij met Media036 als nieuwe partner én bewoner van ons pand. Kunstlinie Almere Flevoland wordt een bruisende plek vol dwarsverbanden, waar we mooie en spannende activiteiten willen ontwikkelen. Dat willen we vooral doen mét Almere. De samenwerking met een lokale partner als MEDIA036 past dan ook heel goed in de lijn van Kunstlinie Almere Flevoland.”

“Wij verheugen ons enorm op het betrekken van de Kunstlinie Almere Flevoland”, vertelt Willem Miermans van MEDIA036. “De samenwerking gaat verder dan de relatie huurder – verhuurder, we zullen elkaar gaan versterken. De gesprekken met directeur Jeroen van der Wiel en facilitair manager Kees Klooster waren bijzonder aangenaam, de bereidheid om elkaar te helpen is groot. We voelen ons zeer welkom, het voelt als een warm bad. Wij verheugen ons op de samenwerking.”

Deze samenwerking betekent dat MEDIA036 geen gebruik maakt van het aanbod van partner RABO voor huisvesting in de Rabotoren. Miermans: “Wij danken de Rabobank dat zij direct aanboden om ons kosteloos te huisvesten. Het aanpassen van de 3e etage in de Rabotoren, denk aan trekken van kabels, geluiddicht maken en klimaatregeling vanwege hoge temperaturen in de studio’s, zouden echter tot zeer hoge kosten leiden. In Kunstlinie Almere Flevoland kunnen we de kosten beperken tot het aanschaffen van apparatuur, aangezien er twee geluidsstudio’s zijn die eenvoudig zijn klaar te maken voor tv en radio.”

See on Scoop.itMedia in Almere

Advertenties