De Officiele website van de gemeente Almere vindt u elders. Informatie en opinie uit de gemeente Almere over lokale economie en de politiek met trots aangedreven door Digitaal Almere [DIAL] / Dial.nl

Mijn oog viel op een onderzoek – Gemeenten & social media 2015: hoe zet jouw gemeente het in? – uitgevoerd door David Kok communicatieadviseur van de raadsgriffie. Eigenlijk is hij de social media manager van de gemeente Almere. Kok doet dergelijke onderzoeken jaarlijks, maar dan via zijn eigen bedrijf de Social Media Meetlat. E.e.a in samenwerking met zijn vrienden van HowAboutYou.

Het is nu voor de vierde maal dat de jongens het social media gebruik bij Nederlandse gemeenten peilen. Wat telkenmale ontbreekt zijn de kosten die gemeenten maken. Namelijk, het gaat m.i om enorme bedragen en de gemeente die er het meeste geld insteekt doet het in dit soort tests het beste. Derhalve weet je niets zolang je de kosten niet kent. 

Ik hoop dat de onderzoekers dan ook volgend jaar wél met informatie over de kosten komen, want er gaan miljoenen om in lokale internet activiteiten van gemeenten.
Naar aanleiding van het onderzoek – waarnaar ik een verwijzing maakte op LinkedIn, in de gesloten ambtenarengroep Almere Priciples, met als titel: ‘Wat kost de social media presentatie de burger??‘ – melde zich daar één ambtenaar van goede wil.

 

Sourced through Scoop.it from: joomla.almere.org

See on Scoop.itMedia in Almere

Advertenties